måndag 9 juli 2012

Vår resa till Helsingfors

I Fredags var jag glad och pirrig. Äntligen var det dags för mig och min kära att dra iväg på sjön. Det första vi gjorde när vi kom ombord var att kolla in det fina de luxe rummet. En dubbelsäng och stort fönster med fin utsikt, gratis minibar samt lite större badrum. Helt klart en väldigt bekvämlig hytt men för dyrt för att betala själv hehe. Efter det gick vi till tax free där vi köpte varsin ny parfym. Kvällen fortsatte med skaldjursfat, väldigt gott och romantiskt! Första kvällen lade vi oss ganska tidigt då vi var så trötta efter veckan. 
Vid elva tiden på lördagen gick vi av båten mot Helsingfors stad. Det är en trevlig och lugn huvudstad med en hel del mysiga fik och uteserveringar. Vi strosade runt, gick i saluhallen som var överskattad, drack väldigt god smoothie i stadsparken, åt finskt potatisbröd fyllt med renröra med sallad till på en restaurang som hette Amanda som låg nära hamnen. Vid tre tiden drog vi oss tillbaka till båten. Under kvällen hade vi väldigt trevligt med drinkar, karaoke bar och midnatts show.
 

På morgonen båda dagarna startade vi dagen med en lyxfrukost som innebar att man fick ett glas mousserande till . Väldigt goda små croissanter fanns det också! Och massa annat gott.


 En väldigt fin resa hade vi och på torsdag åker vi ner mot Närke då jag har semesterdagar. Ska bli riktigt härligt det med! 


Vad har ni för er ? Har ni bra väder?


3 kommentarer:

 1. Vad roligt att ni kom iväg bara ni två! Mysigt. :)

  SvaraRadera
 2. Åhh så härligt!! Ser ut som ni hade det kanonbra :)

  SvaraRadera
 3. Åå vad mysigt ni verkar ha haft det!
  Det är så viktigt med egentid när man är småbarnsföräldrar. Man samlar energi och kraft som man inte trodde att man hade!
  Mvh Linda

  SvaraRadera