fredag 16 september 2011

Om att leva här och nu.


Den senaste tiden har Vincent blivit väldigt mycket för närhet och kramar. Titt som tätt somnar han i min famn och det är bland det härligaste som finns. En liten människa som har ens famn som den största tryggheten i världen. Jag lyssnar och njuter av att höra hans andetag och att se på den vackraste lilla människan jag vet.

Det är många som pratar om att de ska leva i nuet. Jag tror att det är få människor som gör det i praktiken. Jag anser mig till stor del vara en människa som lever i nuet, det är något jag strävar efter varje dag. När det gäller att följa sin nya familjemedlem är det många som vill pausa livet samtidigt som dem vill framåt. Och kanske det kan stämma överens på flera faser i livet för många. De saknar det gamla och längtar efter framtiden. Det är som att nuet glöms bort. Själv har jag aldrig velat pausa tiden med Vincent. Varje tid har sin charm och jag njuter där han är nu. Jag anser att leva i nuet handlar mycket om att närvara och att njuta av livet just där man är. Men som vi alla vet är ju livet inte så jävla fantastiskt och underbart hela tiden. Men det är där acceptans kommer in. Att älska livet som det är, det är ett motto jag lever efter.Förresten tack allihopa för att ni välkomnar mig,det går rakt in i hjärtat!

2 kommentarer:

 1. jag brukar komma på mig själv med att tänka hur skönt man faktiskt har det när man är mamma ledig. Visst.. det är som du skriver det är inte alltid guld å gröna skogar... men ändå.. man får hemma med det bästa man vet samtidigt som man inte behöver jobba eller tänka på något annat egentligen!

  Jag njuter fullt ut av varje dag... även om jag vissa dagar är sämre på det! :)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Välkommen tillbaka :)
  Gud va han har växt Vincent. Och håret,det slutar aldrig växa :P

  SvaraRadera