tisdag 10 januari 2012

Att vara mamma när barnet blir sjuk

Det är de tuffa stunderna i livet som ofta bidrar med flest lärdomar. Att vara mamma när Vincent varit sjuk har ärligt talat varit skitjobbigt, både fysiskt och psykiskt. Men jag är en erfarenhet rikare. Vincent blev först sjuk på lördagskvällen och hade flera kraftiga spy kaskader . Han tömde hela sin kropp på mig. Då var jag riktigt orolig! När Vincent sedan fick kraftiga diareér igår kväll och vi var oroliga för att han hade vätskebrist så kände jag skuldkänslor. Hade jag inte gjort allt jag kunnat göra? Jag kände mig otillräcklig och tvivlade på mig själv. Jag känner mig i regel tillräcklig som förälder men denna gång stod jag för en ny situation. Lugnet behöll jag dock på väg till sjukhus.  Som förälder och människa kan man aldrig vara fullkomlig men i efterhand vet jag att jag gjorde vad jag kunde. Jag gör allt för Vincent och det är det som är viktigast.

Berätta gärna om någon gång då ditt barn varit sjuk och hur du kände då!4 kommentarer:

 1. Lova har krav på att få dagisplats nu i augusti, men det dagiset vi vill att hon ska gå på är ganska eftertraktat - vi har förtur för att vi bor på gården, men vi får se :D

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Min plutt hade hög feber, 40,9 som högst i ca 4 dagar.. Det var riktigt hemsk! Det ända vi fick i han va vatten och nån flaska välling! Han va som en urvriden trasa, stackars plutt!
  Tillslut hade jag panik, kände mig otillräcklig som mamma, grät och tokringde till sjukvårdsupplysningen.
  Dom tyckte vi skulle avvakta hela tiden och jag blev mer och mer frustrerad.
  Tillslut blev plutt bra, tack och lov!
  Men precis som du säger så blev man en erfarenhet rikare. :)

  SvaraRadera
 3. När Moa föddes fick hon en spricka i sitt nyckelben och det gjorde väldigt ont på henne i början och det var så himla jobbigt att se :( Jag va rädd över att plocka upp henne fel så hon fick ont och sådär. De va skittufft..

  SvaraRadera
 4. Melker hade tufft att andas och började ändra färg för några veckor sedan, ambulans och inläggning senare.. det var sjukt tufft, och man kände sig så otillräcklig som mamma.


  Är Vincent bättre nu?
  Kram till er!

  SvaraRadera