fredag 10 februari 2012

Om att vara mer nöjd

Rhodos 2010
För att klara av att bo i en liten etta eller en liten lägenhet med sin familj så behövs det självklart att man kämpar och att man gör det tillsammans som ett team. Men även att man har rätt inställning och låter de goda tankarna ta över de negativa. När det började bli kämpigt på allvar när Vincent var ca 7,5 månad så tänkte vi mycket på att känna acceptans. Vi accepterade situationen och levde med den även om vi inte gillade den. Men så alldeles nyligen så tog mitt accepterande slut och även Mikaels. De dumma och negativa tankarna tog över oss. Så vad gör man då? För oss handlade det om att prata ut helt och hållet om vad vi genomgår och vad vi känner, sluta trycka ner oss själva, sluta jämföra oss med andra och inte längta efter mer . Det handlar om att vara mer nöjd med det man har just nu.


6 kommentarer:

 1. Det är skitsvårt att inte jämföra sig med andra hela tiden tycker jag. Jag är expert på att göra det.
  Tycker ni är skitstarka!
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. det du skriver är klokt. Att prata är otroligt viktigt.

  SvaraRadera
 3. Förstår att det är kämpigt ibland. Både att bo liten och ha små barn!

  Stor kram

  SvaraRadera
 4. Håller med dig till fullo! Det är skitviktigt att prata med varandra. Att man har varandras stöd och att man alltid finns där för varandra. Jag tycker ni är jätteduktiga och starka som klarar av att bo i en etta! Jag hoppas ni hittar ett boende som ni trivs bättre i framöver! Stor kram

  SvaraRadera
 5. Vet precis, snart bor vi två barn i en liten tvåa!!!! Det går enklare att bo trångt när barnet går på förskola & ni arbetar. Sen är det också ju lättare på sommaren när det går att vara ute mer. Kan ni kanske ställa spjälsängen i köket? Tänkte bara tipsa om att det inte är svårt att få ett hyreskontrakt i Annerdal via Sthlms bostadsförmedling, det kostar ju en del i månaden men ni kanske är så unga att ni kan få bostadsbidrag? Hur som helst så tycker jag att det enklare att acceptera att bo trångt när jag vet att många andra bor likadant. I stan är det ju väldigt vanligt så ge inte upp & uppskatta det ni har.

  SvaraRadera
 6. Sv; Jodå, men vi hade precis hoppat ut ur bilen, så inte hunnit spänna fast henne än.

  SvaraRadera