torsdag 21 juli 2011

Det här med mammaledighet


Vincent ligger och tittar på en apa som var väldigt intressant. Kommer ifrån Butiken Boink i Bromma.

Dagar som denna då älskar jag verkligen att vara mammaledig. Att träffa mammor,leka med bebisarna, prata om bebisarna, dela erfarenheter, prata om framtida drömmar och dricka massvis te som kallnat. Men för några veckor sedan kände jag mig otroligt ensam och jag gillade inte att vara mammaledig. Jag kände mig deppad och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med min mammaledighet. De mammor som jag umgåtts med tidigare fanns inte där längre. Relationer är inte det lättaste och ibland passar inte människor ihop tyvärr.

Jag är glad att jag aldrig ger upp. Nu har jag funnit flera fina mammor som faktiskt bor rätt nära mig tom. Det känns som att vinden vände och jag är så himla tacksam och glad över det! Jag är glad över att jag kan känna att jag älskar att vara mammaledig igen. Det finns dagar då det är tufft men det finns det i vilket liv som helst. Tack för idag tjejer! Tack för att ni öppnar era hem och hjärtan för mig och Vincent!Fika i flera timmar, det blev många koppar te.


Här ser ni två av mammorna som vi umgicks med idag. Mysiga Maria var med också men inte på bild.Ni som läser och är mammalediga/föräldralediga trivs ni med det?

7 kommentarer:

 1. Förstår dig till punkt och pricka, samma sak här. Men jag gjorde som du och gick vidare. Nu trivs jag mycket bättre med att vara mammaledig. Det har blivit mycket, mycket lättare med Edvin också (han äter liksom inte en gång i timmen längre och då i 30-45 min i sträck :P) Men jag ångrar mig att jag inte ska börja plugga i höst, Oskar hade med all säkerhet kunnat vara pappaledig nu :( Men men..

  SvaraRadera
 2. Tack ska du ha, och ja - otroligt skönt att komma hem! Dessvärre åker vi redan i övermorgon och blir borta 3 veckor till... haha. Stånk och stön, känns rätt jobbigt faktiskt! :P

  Angående inlägget: Vad tråkigt att de känts jobbigt men vad härligt att det känns bättre igen! :) Själv älskar jag att vara föräldraledig, haha! Tycker att man fyller dagarna väldigt lätt och gruvar mig enormt inför oktober-november då jag kommer måsta börja plugga igen, usch och fy. Men tror det gör väldigt mycket att jag och Agnes har pappan hemma så mycket som vi har, samt att det är sommar... Men som du skriver, det finns alltid upp- och nedgångar :)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Ja man försöker laga mat, men det har blivit några pizzor och diverse köpemat vissa kvällar när man inte har orkat ;)
  Jag förstår din känsla.. Jag är en väldigt rastlös person och måste nästan göra nåt varenda dag för att må bra.. Då är det nog viktigt att man har andra att umgås med som även dom har bäbis! Kul att du hittat dina "mammor" :) Ha en mysig kväll!!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker än så länge att det bara är roligt och mysigt att vara mammaledig! Jobbigt också vissa dagar såklart det ska man inte sticka under stol med! Men nu har jag många fina mammavänner som jag kan ringa när jag har tråkigt! Det gör nog mycket för trivseln! Skönt att du har hittat fina mammisar också :)

  SvaraRadera
 5. Det oroar jag mig lite över.
  Känner inte så värt många i Borås eftersom jag är hitflyttad. Med första barnet var jag med i en "ung mamma grupp" genom BVC, men det var i grannkommunen som vi då bodde i. Här får man inte vara med i någon föräldragrupp om det inte är första barnet.
  Ska försöka luska reda på om det finns någon öppna förskolan eller något.

  Jag har förresten mailat dig tillbaka =)

  Kramar

  SvaraRadera
 6. jag trivs till och från.. ibland saknar jag att jobba. jag känner en del andra som är mammalediga, men nu har vi inte setts på ett tag. tyvärr har jag inte hittat nån som jag är jättenära med.. det är lite synd.

  SvaraRadera
 7. Jag kan tycka de är långtråkigt vissa dagar men för de mesta älskar jag det :)

  SvaraRadera