lördag 30 juli 2011

Det här med pekpinnar


Alla dessa pekpinnar som finns angående hur man tar hand om sitt barn. Ändå från dag nummer ett har jag fått höra hur jag ska ta hand om Vincent. Men vi finner alla våra egna sätt. Jag är så himla tacksam över att jag i princip sluppit pekpinnar i min blogg . Men i vissa bloggar är det väldigt mycket pekpinnar och det är skittråkigt! Jag diskuterar ofta andra mammabloggar med Mikael och hur dem gör. Det är ofta som jag inte skulle göra som dem eller tycker likadant men jag fördömer dem inte och jag tycker dem är fina mammor. Det finns dem som kan tänka sig att amma samtidigt som de tar ett glas vin. Det kunde jag inte tänka mig att göra. Man har rätten att tycka vad som helst men man behöver faktiskt inte kommentera om man ska berätta att det är så fel det någon annan väljer eller tycker.
Jag tycker att det är ok att jag och Mikael tar några glas vin när vi har Vincent. Utan att fördöma hur är ditt synsätt?

7 kommentarer:

 1. Håller med dig! Jag är så trött på folk som inte kan sköta sitt bara.
  Man får helt klart tycka och tänka hur man vill. Men man behöver ju inte alltid komma med kommentarer om det. Det är så onödigt.

  Jag har med sluppit mycket sådanna kommentarer i min blogg. Men ibland kommer det en, och dum som man är tar man åt sig. Försöker att bara radera den och gå vidare.

  Däremot har jag en svärmor/svärfar som kan komma med så dumma kommentarer ibland! Men då blir jag bara irreterad och tjatar tillbaka.

  Jaja, jag har förresten skickat iväg ett mail till dig =)

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Jag är 25 :) ush ja alla anser sig att ha rätt att lägga sig i hur man ska ta hand om barn, bara att hålla för öronen. Jag kan ta ett glas vin till maten när jag är med Ciara, men jag vill inte vara onykter i hennes närhet. Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också att man kan göra på olika sätt men ändå vara lika bra! Eller hur man ska säga.
  Så länge inte barnen far illa ska man inte lägga sig i hur andra uppfostrar eller sköter om sina barn. Jag tycker mest det är roligt att se hur andra familjer gör genom mammabloggvänner och andra vänner!

  Angående vinet så smakade jag några munnar en kväll medan jag fortfarande ammade och tyckte det kändes skitkonstigt att sitta där och dricka alkohol och sen mata mitt barn så det gjorde jag inte om. Jag tycker fortfarande det känns konstigt nu trots att jag inte ammar längre så vi får se om jag slutar vara nykterist här framöver hihi... Men det är jag det! Jag dömer inte föräldrar som tar ett par glas vin heller.

  Hoppas du har en trevlig kväll! Kram

  SvaraRadera
 4. Jag är så trött på alla dessa pekpinnar. Gör så, gör så, för så har man gjort i alla år osv!
  USCH!
  Vi tar oss oxå ett eller fler glas vin på helgerna efter att Lion somnat. Det ser jag inget fel i alls!
  Jag älskar din blogg Anna! har har nu följt den i snart ett år!
  kram!

  SvaraRadera
 5. Jag är också trött på folk som ska skriva kommentarer på ett negativt sätt; liksom det är en grej att dela sin åsikt men de flesta skriver ju dumma grejer som "idiot" eller "stackars barnet" det kallar inte jag för att ha en annan åsikt. Jag tror att om man har en sund inställning till saker i livet, t.ex. alkohol, mat, motion, relationer osv får barnet också lära sig det. Men det är klart att de tar efter sina föräldrar. Edvin kommer ju lära sig att mamma och pappa tar sig ett glas vin och att vi ändå är oss själva (alltså inte blir fulla) men barn som växer upp med alkholister måste ju ta hand om sig själva när föräldrarna ligger däckade och kanske måste ordna med frukost och mat dagen efter också.. Nu blev detta kanske väldigt luddigt, men hoppas du förstår vad jag menar. Allt är inte skadligt för barn om man är ansvarsfull.. Kram!

  SvaraRadera
 6. Jag blir snurrig av 1 glas vin så jag skulle inte göra det. Om sambon dricker måste iaf någon av oss vara helt nykter, känner jag, och eftersom jag blir snurrig av 1 glas vin så avstår jag helt.

  Jag har smakat en mun vin en gång för några veckor sen, men inte mer än så. Jag tror det måste ske med sunt förnuft. Så länge båda föräldrarna är medvetna om att man påverkas även av bara 1 glas vin och att reaktionsförmågan blir lite sämre så att man därför inte dricker fler än några få glas känns det okej i mina ögon. Man blir ju inte helt okapabel av bara 2 glas vin liksom!! Verkligen inte. Men som sagt, jag känner hur jag påverkas och då avstår jag hellre :) Men de som fixar det känner jag att "i min värld" är det okej att ta kanske 2 eller 3 glas vin. När båda föräldrarna är inne och dricker på (ungefär) sitt 4e glas skulle jag nog tycka det kändes obekvämt.

  SvaraRadera
 7. Självfallet ska man få ta ett/flera glas vin om man kan fixa det.
  I detta hem finns ständigt vin hemma, då det även är ett stort intresse.
  Med det sagt behöver man inte dricka vinet jämt.
  Men vinet dricks när liten somnat för natten, och har vi, jag eller Kristofer druckit (även bara om) 1 glas alkohol så får inte Märta sova i sängen.
  Man blir varmare, dåsigare och klumpigare och då vill jag att Märta sover i sin egna säng!
  Det är så lätt att man "men, gick ju bra med 1 glas, då funkar det ju med 2 glas... " osv.

  SvaraRadera