måndag 23 april 2012

Relation till förskolan

Jag gillar verkligen Vincents förskola. Han trivs otroligt bra, de har bra lokaler, aktiviteter och rutiner. Det finns även en massa goa ungar som han får umgås med hela dagarna.  När det gäller förskolepersonalen gillar jag 2 av 3 och det känns bra. Man kan inte gilla alla helt enkelt och ibland kanske inte kemin finns där. Men jag är glad att jag har två stycken som jag känner att jag har bra relation till.

Som förälder till ett barn på förskolan så kommer det upp inre konflikter tycker jag. Det jag pratar om kan vara att de gör på ett annorlunda sätt än vad jag gör. Och det är ju helt självklart att de gör saker på sitt sätt. Detta är lite svårt nu i början att ta in. Jag är van att göra på mitt sätt när det gäller Vincent. Med tiden kommer jag att komma in i att deras sätt också kan vara bra. Konflikter inombords tror jag alltid man får tampas med när man har förskola. Det är ju ens lilla skatt som man vill ska ha det bäst.


Har ni tampats med någon inre konflikt på förskolan? Eller kanske en yttre konflikt ?

4 kommentarer:

 1. Svar: men varför kom du inte fram och hälsade? det hade ju varit jätteroligt ju!

  SvaraRadera
 2. Jäklar va lik han är dig nu! :)
  Och nej. Än så länge har jag inte känt av några konflikter..

  SvaraRadera
 3. Nej!
  LillGrodan stormtrivs på förskolan... som tur är! =)

  Letar nya mamma-bloggar!

  Lust att ta Bloglovin-följe? =)

  SvaraRadera
 4. Nej, jag är supernöjd med vår förskola. Tänk vad fantastiskt att det finns en sådan bra och billig barnomsorg i Sverige som möjliggör till att båda föräldrarna kan arbeta.

  MIn dotter började heltid på förskola när hon var 17 månader och för mig var det primärt att personalen framförallt var snälla och trygga eftersom hon skulle spendera så mkt tid där. Det pedagogiska arbetet arbetet tyckte jag var sekundärt när hon var så liten. Nu när hon är två år så är jag också imponerad av pedagogernas tålamod och förmåga att lära barnen. Jag tror det viktigaste är att man har en positiv attityd, det känner både personalen och barnet av. Lycka till med förskoleinskolningen.

  SvaraRadera