tisdag 25 oktober 2011

Valnötsbröd
Godkväll! Hoppas ni haft en fin höstdag! Igår tittade jag igenom blogginläggen för oktober månad 2010. Första snön kom redan 22 oktober förra året och jag är så himla glad över att fallet inte är så detta år. Som ni vet så har jag hållit på och bakat idag och jag gjorde valnötsbröd i större muffinsformar. De blev jätte söta i sina formar och väldigt mumsiga. Det blir mysigt imorgon då det blir muffinsbröd till frukost.Vardagslyx helt enkelt!

Recept på Valnötsbröd
25 gram jäst,5 dl vatten, 2msk olja, 1,5 tsk salt, 100 gram valnötskärnor,3 dl rågmjöl,6 dl vetemjöl och färsk persilja .Samt sesamfrön.

Först blandar man jästen med en skvätt av det 37 grader varma vattnet, rör om så att jästen löses upp. Blanda sedan i resten av vattnet, salt, sönderbrutna valnötskärnor, 3 dl rågmjjöl, 6 dl vetemjöl och persilja.Låt degen jäsa i 45 min, efter det knåda ihop den och fördela i muffinsformar och låt jäsa i 30 min till. Garnera gärna med sesamfrön innan gräddning. Ugnen ska hålla en temperatur på 200 grader och gräddtiden är ca 15-20 min beroende på vilken ugn man har.


Tävlingen om nappar ska jag försöka avsluta imorgon, om inte så i alla fall innan helgen.

2 kommentarer:

  1. Ser gott ut!

    Tack för kommentaren! ja, jag ska testa. Kan nog inte skada i alla fall :p

    SvaraRadera