måndag 19 december 2011

19 december

Denna vecka börjar på ett extra bra sätt.  Detta eftersom jag vet att vi snart får umgås igen, hela familjen. Igår stod jag och kokade och griljerade årets första julskinka. Vi provade den med julknäcke igår kväll och den var himla god. Jag tror att årets griljering slog förra årets tom! 

 Griljering
2 ägggulor
4 msk dijonsenap
4 tsk flytande honung
ströbröd

Börja med att koka skinkan 1 timme per kg , ha gärna i lagerblad och kryddpeppar. Låt den svalna lite efteråt och skär bort fett i den mån du önskar, jag skar bort allt. Blanda  äggulor, senap och honung till en smet. Ha smeten över skinkan och avsluta med att ha ströbröd över. Ställ in skinkan ca 5 min i 225 grader(ha uppsikt).
Prova gärna denna griljering!







1 kommentar: