torsdag 1 december 2011

Saffran


Doften av saffran är så härlig och den har infunnit sig i vårt hem. Under min läsning i jultidningarna så fann jag en hel del härliga recept som inspirerade mig. Jag bestämde mig tillslut för att göra Saffransbiscotti med en egen tvist på det genom att ha valnötter istället för mandlar. De var himla enkla att göra och blev väldigt fina! Hoppas ni inspireras!

Saffransbiscotti med valnötter

100gram smör,1 g saffran(2 paket),2ägg,1,5dl socker,5 dl mjöl,2 tsk bakpulver,1,5 dl valnötter.Sätt ugnen på 175 grader.Smält smöret tillsammans med saffran. Blanda ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med valnötter som har delats lite. Forma degen till smala längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 25 min. Skär dem skivor som är ca 1-2 cm tjocka. Sänk ugnsvärmen till 125 grader. Torka skorporna i mitten av ugnen. Jag torkade dem i totalt 30 min. De kan behövas torkas på båda sidor.

6 kommentarer:

  1. Åhh...vad gott! Vill också baka nu haha

    SvaraRadera
  2. Dom ser jättegoda ut!!

    Jag har också väldigt kallt hemma så tofflor var ett måste! Kolla på Kappahl dom hade jätte många olika sköna, mysiga tofflor att välja bland :)

    SvaraRadera