tisdag 29 november 2011

Hur har det gått med sovrutinerna nu då?


Vincent har den senaste tiden varit uppe hos oss länge men det har vi nu slutat med och istället vi lägger honom i sängen runt 19-19.30 . Att vi haft honom uppe har väl varit en blandning av att vagga honom i försök att få honom sova och att inte riktigt orka ta kampen. Men vi känner att det är viktigt att ta kampen. Det är en viktig del i uppfostran att ha gränser anser vi. Och det är nu sovkampen börjar. För Vincents del är det vakenkampen. Igår höll vi nog på 1,5 timme med att få honom att sova. För varje gång han reste sig så var vi där och la honom . Det blev många gånger, jag och Mikael varvade och hjälptes åt. Det var jobbigt men det är tur att vi har varandra!

I alla fall så kommer kampen fortsätta tills Vincent somnar vid en lämplig tid som 19-20 i alla fall. Sedan ska vi försöka hitta andra sovrutiner som passar Vincent, sagor och kanske massage. Tacksam är jag i alla fall över att han fortsätter att sova på nätterna!

9 kommentarer:

 1. Tråkigt med så långa nattningar. Vi har de enkelt med nattning då hon somnar själv, men hon sover kasst på nätterna och de tär mycket på en.
  Jag följer din blogg, men kommenterar i stort sett aldrig, då jag läser från mobilen. Din blogg är jättekrånglig att kommentera från mobilen, tråkigt. För jag är oftast en bra kommenterare men inte på din blogg tyvärr :(

  SvaraRadera
 2. Ja vi har ju haft en hel del kamp här med också, det var 1,5 som värst för oss, med ständiga skrik, gnäll, ålade runt i sängen osv.
  Våran lösning blev att natta senare som sagt, och då sov hon också bättre på natten!
  Kämpa på=)

  Svar: Ja family living är jättebra, har några nummer =)

  SvaraRadera
 3. Tack så mkt, vännen! :) Jag måste tillägga att du har en väldigt fin dotter :) Hur gammal är hon?

  SvaraRadera
 4. Det låter som en väldigt bra idé, kanske knycker den! På kvällen har vi lussefirande på dagisförskolan, det ser jag fram emot =)

  SvaraRadera
 5. Vi har också haft de kämpigt med nattning och nätter men nu börjar de rätta till sig. Vi kör nu med rutiner, alltid gjort de men nu är dom lite mera punktliga. Men de jag tror varit den största boven när de gäller sömnen är datorn och tvn. Även fast dom kanske inte tittar direkt på tvn eller datorn så snappar dom nog upp bilder och sen ska dom bearbeta de i sömnen, då kan de nog lätt bli lite kaos i huvudet på dom tror jag. Så nu stänger vi av tvn kl18 och sen är de lite lek och mys, kl19 är de gröt och sedan bad och kvällsbestyr på toan. 19.30 å då blir de saga, samma saga varje kväll hehe. Sen så äter hon välling i famnen och då somnar hon. Och efter att vi börjat med detta så sover hon så otroligt mycket bättre och inte alls lika oroligt, mer avslappnad när de är dags för att sova:)
  Tycker jag hör att så många har likadant som har barn runt 8 månader så de kanske är lite av en period också, mycket som händer i dom små kropparna nu:)
  Hoppas de rättar till sig snart och ni får lugn och ro:)

  SvaraRadera