tisdag 22 november 2011

Pralinklassiker under julen


När jag såg receptet om hemgjorda trillingnötter kände jag direkt att jag måste prova det och det borde ni med göra. De var enkla och roliga att göra och det enda ingredienserna som behövs är choklad och nötter. Jag piffade även till dem med strössel.



Ca 40 st, 200 gram hasselnötter och 200 gram ljus blockchoklad.
Gör så här:
1. Rosta nötterna i 200 grader tills de fått färg, ca 10 minuter. Gnugga av skalen.
2. Bryt chokladen i biter och smält den i ett vattenbad.
3. Blanda ner nötterna i chokladen och rör om.
4. Lägg nötterna tre och tre på ett bakplåtspapper. Ställ svalt tills det stelnat.
5. Smält resterande choklad och doppa eller ringla över chokladen över nötterna.
6. Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock.

1 kommentar: