fredag 18 november 2011

Sovrutiner


En trött bebis som är några dagar gammal. Tänk att du varit så liten. Mys!

Vi har haft det oförskämt bra när det gäller Vincents sömn. Och han sover fortfarande bra men den senaste tiden har han börjat ha svårt att komma till ro. Detta innebär att han kan vara uppe till 21-22 om kvällarna. Detta i sin tur leder till att jag och Mikael inte får mycket tid tillsammans, då det bara är vi.

Under lång tid har vi haft samma sovrutiner eftersom det fungerat bra och då känns det dumt att ändra ett vinnande koncept. Vi har klätt på Vincent pyjamas och sedan får han välling i sin säng och efter en liten stund har han slocknat helt av sig själv. Väldigt lätt med andra ord. Nu har det dock blivit krångligare. Igår kväll provade följande pyjamas,välling och sedan nattsaga. Tandborstningen glömde vi hihi! Men nej Vincent var ändå vaken till 21.

Hur är era rutiner? Jag tar gärna emot tips på vinnande koncept!! Fast inte olika sovmetoder tack!

7 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt inga tips till Er Anna! jag kämpar själv med att få Lexie att somna själv och sen sova nätterna igenom! Men icke!

  Hon somnar visserligen runt 19-20 tiden...MEN bara om jag (eller någon annan) ligger bredvid.. å sen vaknar hon fortfarande för mat ca 2 ggr per natt.

  kanske är en liten tröst att vi är fler som kämpar i alla fall! :)

  kram

  SvaraRadera
 2. Vi kör gröt, bad, pyjamas och sen puss och godnatt. Och funkar det inte tar vi honom i famnen och vaggar honom i några minuter (med snutten över ansiktet). Sen sover han hela natten. Vi är rätt bortskämda vi också.

  SvaraRadera
 3. Våra killar lägger sig 19-19.30 när barnprogrammet är slut är det pyjamas och tandborstning. Sen är det bara godnatt och puss puss så somnar de. Så har det nog varit hela tiden vad jag minns. (ja inte när de va pyttesmå då)
  Man behöver sig egentid på kvällarna så hoppas att det ordnar sig.
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Jäklar vilken drömunge! Lo har ofta ammats till sömns och sen har jag tassat ut, men nu får hon lite välling,och sen ligger vid bredvid eller vaggar henne i famnen och sjunger.
  Säger också nej till metoder!

  SvaraRadera
 5. Vilken liten sötnos! Skönt att han sover så bra :)

  SvaraRadera
 6. Jag skrev ett inlägg om våra nattningar här:

  http://airyfairy.blogg.se/2011/november/nattningsrutiner-hos-oss.html

  Vi har haft det så bra och skönt med nattningarna så man knappt vågar säga det! :P Men nätterna kan fortfarande ofta vara oroliga och Edison äter en gång vid 4-5.
  Hoppas ni har en fin lördag! Kram!

  SvaraRadera