torsdag 30 september 2010

Det vi äger är nuet


Har tanken slagit dig att din käresta kan dö eller bli så pass sjuk så att man inte längre kan leva det livet man tänkt sig tillsammans?

Tanken är inte så främmande för mig då min egen pappa varit med om det sistnämnda. Tanken har även slagit mig eftersom jag inte tar saker i mitt liv för givet. Detta har jag och Mikael diskuterat ett flertal gånger. Vi vill leva med varandra livet ut men vi vet inte om vi får göra det.

Det vi äger tillsammans är nuet även om båda verkligen tror på en lång framtid med många äventyr tillsammans. Och det är klart att vi har framtidsplaner tillsammans. Vi ser ju en framtid som handlar om oss. Men om någon av oss skulle dö eller bli så pass sjuk att man måste gå ifrån varandra är vi fast bestämda om en sak. Det är att vi vill att den andra ska hitta kärleken igen. Finna lycka igen och verkligen leva.

En vers ur låten Wherever you will go - The Calling beskriver detta på ett fint sätt

So lately, I've been wondering
Who will be there to take my place
When I'm gone, you'll need love
To light the shadows on your face

2 kommentarer:

 1. Har tänkt på det en hel del. En kompis till oss dog i en drunkningsolycka strax efter att vi tagit studenten. Detta skedde samma dag som han och ett gäng vänner skulle komma över till mig och Oskar. Kvar lämnades hans flickvän som (helt förståeligt) bröt ihop totalt. Då grät jag mycket, och kan göra än idag. Dels över att det var just han som togs ifrån oss, men även att en olycka kan hända så lät..
  Ang. migränen så har jag det typ dagligen och ja det är jättejobbigt. Har dock bara spytt en gång av det och det var förra veckan.. Men vad ska jag göra? Som jag skrev, jag måste ju sköta skolarbetet och ända hjälpa till med saker här hemma.. Samtidigt vill jag inte klaga på migränen. Har det enbart för att jag är gravid, och jag har ju själv valt att bli gravid. Vill liksom inte att det ska gå ut över mina studiekamrater.. :(

  SvaraRadera
 2. Hej! tack för kommentaren! Det är så spännande att någon som läser ger sig "till känna":) Vad söta ni var på kortet!
  Kram
  Siri

  SvaraRadera