torsdag 23 september 2010

V.17(16+0)

Hejsan alla kära läsare! Idag går jag in i vecka 17 ! Och har nu genomgått ungefär 40 % av graviditeten. Det är inte så pjåkigt.

V.17 Info från familjeliv.se
Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

Egna Tankar:
Har känt av en del värk i magen på ena sidan. Är hungrig när jag ska sova och en kväll gjorde Mikael en smörgås åt mig, han hade redan lagt sig men ändå är han så snäll. Han tänker på bebis och mig så mycket! Barnets hår hoppas jag växer massa. Har en del ont i lederna speciellt i ena knät så måste sträcka ut det då och då men har hört att detta beror på att lederna blir annorlunda under en graviditet. Annars är bäckensmärtorna bättre vilket är skönt. Har även sluppit gå upp och kissa varje natt vilket är superskönt! Pigmentförändringarna jag börja märka för några veckor sedan blir värre, jag är helt brun om magen med stora vita prickar men men inget man kan göra så mycket åt. Ultraljudet närmar sig nu med snabba steg och det ska bli så kul! Har ju sett bebis en gång men den lär va betydligt större vid det kommande ultraljudet. Mysigt!

Vecka 16


Vecka 17




Jag tycker magen växer på massa men kanske inte syns någon större skillnad på dessa bilder. Kanske bjuder er på en kvällsbild på magen då den oftast är större.

2 kommentarer:

 1. Jo, jag tycker man ser skillnad, roligt! :) Vad dyrt att korten kostar 50 kr styck! :O

  SvaraRadera
 2. Hej
  Vad jag glädjer mej åt eran bebis. Det är så underbart med de små. Känn hur viktig DU är nu inför det nya livet. Du kommer att bli en så bra mamma. Jag känner att ert barn är efterlängtat.
  Ta hand om er, var rädd om eran kärlek.Tack för att jag får följa dig här på din blogg, din väg till att bli mamma.
  Kram
  Cecilia

  SvaraRadera