onsdag 27 oktober 2010

Om att bo i en 1:a när man väntar barn

En bloggläsare blev nyfiken på hur vi tänkte kring skötbord och spjälsäng nu när vi väntar smått i en 1:a. Hon undrade om vi tänker på något speciellt sätt och om allt kommer att få plats. Kanske är det någon mer av er som undrar!

Så jag tänkte berätta lite hur vi tänker kring lite olika saker.

Skötbord:
När det gäller skötbord så tänkte vi först ha ett som man kan fälla ihop. Sedan hade vi planer på att köpa ett stort skötbord. Vi har nu slopar båda dessa ideér och vi ska nu ha en skötbädd som vi kan flytta runt eftersom vi insett att de andra alternativen får vi inte plats med.

Leksaker:
Leksaker kan verkligen ta plats och vi kommer under tiden vi bor i vår 1:a begränsa det till mindre leksaker. Någon gunghäst och liknande saker blir lite svårt hemma hos oss. Förvaring är också en väldigt smart lösning när man bor i en mindre lägenhet. Så det kommer vi att fixa till bland annat leksaker senare.

Spjälsäng:
Spjälsäng ska vi iväg och hämta på söndag. Det blir lite trängre i vår lägenhet men vi ska i allafall ha den mittemot vår dubbelsäng. Kanske kan visa senare när spjälsängen är på plats.

Babysitter:
Vi ska inte ha någon babysitter eftersom vi kommer att få med en bilbarnstol med barnvagnen vi ska köpa. Vi tycker även det blir en onödig kostnad då det är ganska lika produkter. Även onödigt att ha två av något när man bor i en 1:a pga utrymmet.

Vagnen och delar till den:
Vagnen med delar kommer vi att ha i ett förråd utomhus som ligger på den gemensamma gården.

Utrymme i relationen:
För oss har det fungerat väldigt bra att bo i vår 1:a. En bebis kan förändra saker och ting men förhoppningsvis ska det fortsätta fungera. Det finns mycket positivt med att bo litet också. Tex: Man behöver inte städa så stora utrymmen, det är nära till allt i lägenheten och till bebisen.

5 kommentarer:

 1. Intressant läsning, och det känns verkligen som att ni har tänkt till och tar det hela med ro - vilket jag gillar enormt mycket! Allt löser sig, och man behöver faktiskt inte ha ett helt hus fullt med prylar bara för att ta hand om en liten familjemedlem.. :)

  SvaraRadera
 2. Ja det med utrymme kan vara knepigt ibland men de är ju egentligen inte ovanligt att bo i en mindre lägenhet i sthlm! Man måste egentligen bara tänka till och de finns ju hur många sätt som helst och skärma av och bygga egna lösningar.

  Vi bor ju på 79 kvadrat i en 2,5a - de är ju större än eran 1:A förmodar jag men en otroligt knepig planlösning vilket ibland gör de svårt att tänka till hur man ska möblera och förvara :)

  SvaraRadera
 3. Allting går ju bara man vill =)

  Men ett litet tips, vi hade också tänkt som ni att bara använda bilbarnstolen istället för babysitter, den gick ju att gunga osv..
  Men när jag pratade med bvc om det sa hon att dte inte alls är bra för ryggen på bebisen eftersom det inte är tänkt att en bebis ska sitta så länge i bilbarnstolen och att en babysitter är mjuk och följer barnet.
  Så då köpte vi en, fanns på babyproffsen för 2-300 tror jag, och det var det bästa köpet vi någonsin gjort ;) haha, oj vad vi använt den ;)

  Men hör med din bm vad hon säger om det, kanske bara var min som hade sin åsikt..?

  Kul att magen din också börjar växa så mycket! =)

  kramis

  SvaraRadera
 4. Ja inte behöver man ett stort slott bara för att man får en bebis, bara man tänker igenom hur man ska ha det en extra gång som ni har gjort! :)

  SvaraRadera
 5. Men ni är inte sugna på något större? :)

  SvaraRadera