torsdag 28 oktober 2010

Vecka 22

Nu är vi inne i vecka 22. Igår när jag visa hur magen exploderat så sa Mikael:
" Det är inte långt kvar nu". Haha inte långt kvar tänkte jag och tänkte på hur mycket mer magen säkerligen kommer explodera framöver. Men han har samtidigt rätt! Vi har kommit långt och tiden går så snabbt fram.


Egna tankar:
Det känns skönt att vi nu börjar gå hos barnmorskan mer regelbundet. Sf måttet fick vi aldrig reda på igår eftersom det tydligen börjar räknas vid vecka 24 men livmodern var i höjd med vad den skulle. Har märkt av lite kramp i benen. Vätska i brösten har jag haft rätt länge nu. Vincent sparkar då och då men ja han verkar sova mer nu faktiskt haha. Ja jag vet inte men det är min känsla i alla fall! Kul att han har så mycket vätska att simma runt i, jag förstår varför jag blir kissnödig hela tiden!

Vecka 22 enligt familjeliv.se
Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Bilder på mig och kulan kommer senare under dagen.

3 kommentarer:

 1. Tiden går snabbt, många säger att de går saktare i tredje trimestern(är ju någon vecka kvar tills ni är där) men jag tycker de har gått så kolossalt snabbt alltihop! Jag har inte riktigt fattat att vi ska föda snart - jag skjuter de framför mig :P

  SvaraRadera
 2. Grattis till vecka 22! :)

  Ja faktiskt en hel del, när vi ska handla eller gå en runda så tar jag gärna den. Är skönt att få vara fri med händerna. Hemma får jag alltid ha den när matlagning står på schemat då hon är väldigt mammig :P Det var absolut en bra investering. Ska ni satsa på en med?

  SvaraRadera
 3. beräknat 4 mars, men får se i januari om de vill göra kejsarsnitt - då blir det i slutet av februari :)
  Vad roligt, du är bara någon dag efter.
  första?
  /riktiglycka

  SvaraRadera