torsdag 25 november 2010

Vecka 26 med lillgrabben

Idag går jag och lillgrabben in i vecka 26. Nu är det bara 4 veckor kvar till vecka 30 och 2 veckor kvar tills jag går in i tredje trimestern. Ja ni läste rätt. Det är fantastiskt att tiden går så snabbt! Vi längtar ju så!

Egna tankar: Sedan jag började timvikariera har jag börjat må ännu bättre och jag har haft lättare att sova bra om nätterna då jag varit riktigt trött pga arbetet. Lillgrabben har blivit lite lugnare om nätterna också vilket jag är tacksam för. Har inga kramper heller vilket är skönt! Får även mer tankar på förlossningen nu, jag känner mig lugn men förväntansfull inför det som komma skall i mars. Häftigt att lillgrabben har börjat kunna öppna sina ögon nu! För var dag utvecklas han och blir mer och mer en fullbakad liten människa.


Vecka 26 enligt familjeliv.se

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Bilder vecka 263 kommentarer:

  1. Ja eller hur, gud vad jag längtar!! Inte länge kvar för dig heller ju :D

    SvaraRadera
  2. Ja det tror jag också.. Därför jämför jag inte mig med andra =)

    SvaraRadera